هفت روز دیگر، مراسم تحلیف ریاست جمهوری در مجلس شورای اسلامی برگزار می شود و احتمالاً همان جا گزینه های خود برای وزارتخانه های مختلف را اعلام خواهد کرد. اصلاح طلبانی که نام شان برای کابینه برده می شود از سوی دیگر، مورد نظر شورای شهر برای شهرداری تهران نیز هستند. در میان گزینه های شورای تهران، حبیب الله بیطرف، وزیر نیروی دولت اصلاحات نیز حضور دارد اما برخی شایعات از حضور او در وزارت نیروی دولت دوازدهم خبر می دهند. بیطرف، آیا شهرداری را به وزارت نیرو ترجیح می دهد؟
بیطرف به شهرداری روی خوش نشان داد
زهرا صدراعظم نوری، منتخب شورای پنجم شهر تهران در گفتگو با «اقتصاد آنلاین» اعلام کرد: هفت گزینه شهرداری با جدیت در حال تدوین برنامههای خود هستند.
حسن رسولی، دیگر منتخب شورای پنجم شهر تهران نیز از دیدار با بیطرف خبر داده و به «ایسنا» گفت: این ملاقات پس از آن بود که بیطرف در صدد اعلام مخالفت با کاندیداتوریاش بود و این دو نفر (بیطرف و شریعتمداری) در آستانه اعلام انصراف کتبی خود بودند که بر همین اساس، صادقانه مسیر انتخاب را برای آنها توضیح داده و از آنها دلجویی کردیم و از آنها استدعا کردیم که شورای شهر پنجم را همراهی کنند.
انصراف بیطرف از کاندیداتوری برای شهرداری در 29 تیرماه
اما بیطرف پیش از این و در 29 تیرماه گذشته از کاندیداتوری برای حضور در ساختمان بهشت انصراف داده بود. او در آن روز طی یادداشتی «انصراف خود را از کاندیداتوری شهرداری تهران اعلام» کرد.
برخی این انصراف را ناشی از حضور او در وزارت نیرو قلمداد کردند. گروهی دیگر نیز، این موضوع را ناشی از دلخوری بیطرف به خاطر گنجاندن نام وی در فهرست کاندیداهای مرحله یکچهارم نهایی انتخاب شهردار تهران میدانستند. زیرا بیطرف در همان یادداشت 64 کلمهای 29 تیرماه، گفته بود که «هیچ گاه آمادگی خود را برای سمت شهردار تهران به اعضای محترم شورای پنجم اعلام ننمودهام».
این مسئله نشان میداد بدون هماهنگی وی، نامش در فهرست کاندیداهای شهرداری آمده و موجب تکدر خاطر وزیر نیروی دولت اصلاحات شده است.
آیا بیطرف به وزارت نیرو میرود؟
تا روز 28 تیر که هفت کاندیدای مرحله نیمه نهایی شهرداری تهران مشخص شدند، شایعات زیادی در مورد احتمال حضور مجدد بیطرف در سکان هدایت وزارت نیرو بعد از 12 سال شنیده میشد.
دو گزینه برای نشستن بر جایگاه چیت چیان، بیشتر در رسانه ها دیده میشد؛ حبیب الله بیطرف، وزیر نیرو در دولت اصلاحات و رضا اردکانیان، معاون او در همان دولت.
اتفاقاً هر دو نفر در لیست مرحله یک چهارم نهایی انتخاب شهردار تهران حضور داشتند که بیطرف با توجه به سابقه بیشتر در میان اصلاح طلبان، توانست به میان هفت گزینه نهایی صعود کند.
بیطرف از اول آذر 94 به عنوان رئیس سازمان نظام مهندسی استان تهران شده بود اما 13 ماه بعد یعنی در دی ماه 95، با حکم بیژن زنگنه، وزیر نفت دولت یازدهم، به عنوان معاون پژوهشی او مشغول به کار شد. همین مسئله موجب شد تا این شایعه دهان به دهان بچرخد که بیطرف، گزینه وزیارت نفت در دولت دوازدهم خواهد بود.
با این حال، عملکرد درخشان بیژن زنگنه در وزارت نفت، باعث شده تا زنگنه در وزارت نفت بماند.
سپس گمانه زنی ها به سمت حضور بیطرف در وزارت نیرو رفت. بیطرف آنقدر در حوزه آب و برق و در کل وزارت نیرو، خوشنام است که طبیعی است اگر قرار به رفتن چیتچیان باشد، محتمل ترین جانشین او، بیطرف باشد.
روحانی، پیشنهاد وزارت نیرو را به بیطرف نداده یا بیطرف قبول نکرده؟
بازگشت بیطرف به فهرست نیمه نهایی کاندیداهای انتخاب شهردار تهران، باعث شده تا سه گمانه را تقویت می کند؛
روحانی، خیال تغییر چیتچیان را ندارد،
روحانی، وزارت نیرو را بجای بیطرف، به فرد دیگری پیشنهاد داده،
روحانی، وزارت نیرو را به بیطرف، پیشنهاد داده اما بیطرف قبول نکرده است.
هر یک از این سه گزینه، واقع باشند، یعنی بیطرف به وزارت نیرو نمی رود. به هر حال، بیطرف بر خلاف روزهای گذشته، یک گام به سمت ساختمان بهشت برداشته است. بنابراین، وزیر نیرو، هر که باشد، بیطرف نخواهد بود.