مدیر مسکن و ساختمان اداره کل راه و شهرسازی آذربایجان شرقی با اشاره به اینکه ۴۰۰ هزار واحد مسکونی تا سال ۱۴۰۰ در بافتهای هدفِ بازآفرینی شهری ساخته میشود که سهم شهرهای جدید ۲۰۰ هزار واحد است، گفت: سهم استان ما از این تعداد، ۱۶ هزار واحد در شهر جدید سهند است که تاکنون عملیات اجرایی یک هزار و ۵۵۰ واحد شروع شده و حدود 2 هزار واحد در دست قرارداد واگذاری است.
به گزارش «صما» مهدی اسحقی نژاد اضافه کرد: همچنین از این تعداد ۱۰۰هزار واحد سهم بنیاد مسکن در شهرهای زیر ۱۰۰ هزار نفر است که بر اساس اعلام بنیاد مسکن، سهم استان ما از این تعداد 4 هزار و ۹۰۰ واحد مسکونی است که باید راه و شهرسازی زمینی را در اختیار این اداره قرار دهد تا عملیات اجرایی را آغاز کند.
وی با بیان اینکه ۱۰۰ هزار واحد باقی مانده از این تعداد مربوط به توسعه مسکن در بافتهای فرسوده است، عنوان کرد: سهم آذربایجان شرقی 6 هزار و ۳۴۸ واحد در قالب پرداخت تسهیلات به خودمالکین است تا نسبت به نوسازی بافتهای فرسوده اقدام کنند.
وی بیان کرد: تاکنون حدود یک هزار و ۸۰۰ واحد در آذربایجان شرقی را جهت دریافت تسهیلات معرفی کرده ایم که وضعیت استان نسبت به سایر استان ها در این زمینه مطلوب است.
اسحقی نژاد با اشاره به اینکه آمار بافتهای فرسوده تبریز با سکونتگاه های غیررسمی بالاست، گفت: سیاستهای درجاسازی و جابهجایی را در این راستا در اولویت قرار داده ایم و ستاد بازآفرینی شهری در این خصوص تشکیل یافته که این ستاد در تلاش است تا روند امور تسریع شود.
وی با بیان اینکه بر اساس اصل ۳۱ قانون اساسی، داشتن مسکن متناسب با نیاز، حق هر فرد و خانواده ایرانی است؛ خاطرنشان کرد: از این رو دولت موظف است با رعایت اولویت برای افرادی که نیازمندترند به خصوص روستائیان و کارگران زمینه اجرای این اصل را فراهم کند.
اسحقی نژاد با اشاره به سیاستهای کلی دولت در قالب طرح جامع مسکن، عنوان کرد: برنامه تامین مسکن خانوارهای کم درآمد، نوسازی و بهسازی بافتهای فرسوده و سکونتگاههای نابسامان شهری، اصلاحات در سیاستهای زمین با تاکید بر نظام برنامهریزی شهری و منطقهای، تقویت کارآمدی صنعت ساختمان، کسب مجوز تاسیس صندوق های زمین و ساختمان از سازمان بورس به منظور بهبود و توسعه نظام تامین مالی مسکن، پرداخت وام مسکن روستایی و توسعه بازار استیجاری ازجمله سیاستهای کلی دولت در قالب طرح جامع مسکن هستند.
مدیر مسکن و ساختمان اداره کل راه و شهرسازی آذربایجان شرقی متذکر شد: هر ساله باید ۹۰۰ هزار واحد مسکن در کشور تولید میشد که با توجه به جمعیت تبریز این آمار سالانه تقریبا ۱۷ هزار واحد است.
وی با بیان اینکه ۱۶ هزار پروانه ساختمانی در سال ۹۷ در تبریز صادر شده است، تصریح کرد: همچنین در سال گذشته در تبریز حدود یک میلیون و ۶۰۰ هزار مترمربع پروانه صادر شده است؛ علیرغم این که این آمار نسبت به سالهای گذشته کاهش نشان میدهد ولی بر اساس نیاز جمعیت، مسکن تولید میشود.
وی افزود: یکی از سیاستهای طرح مسکن، تامین مسکن خانوارهای کم درآمد است؛ در حالی که شاهدیم واحدهای مسکونی فاقد متقاضی در تبریز آمار چشمگیری دارد که نشان دهنده این است که قیمت مسکن با توان متقاضیان تناسب ندارد.