مسکن و ساختمان

یک میز خالی برای کارگروه‌های اتاق‌ فکر صنعت ساختمان

تشکیل اتاق فکر در صنعت ساختمان اتفاقی مبارک بود که بالاخره رخ داد. اگر چه این اتاق هنوز در پیچ و خم اساسنامه و تایید آن توسط کمیسیون ماده ۱۰ مانده است ولی نفس تشکیل چنین مجمعی مورد تایید همگان، چه در بخش خصوصی و چه در بخش دولتی است.

;

عمر کم ساختمان در ایران، استفاده از مصالح و روش‌های ساخت قدیمی و سنتی، عدم نظارت بر ساخت و ساز، ارتباط ضعیف با دستگاه‌های ناظر دولتی و خصوصی و … آن‌هم در صنعتی که موتور محرکه صنایع دیگر است، پیچیدگی های گاه لاینحلی به مشکلات این صنعت می داد که تضییع حقوق مصرف کننده و گاه سازنده را در پی داشت.

این بود که اتاق فکر صنعت ساختمان با حضور ده نماینده از دفاتر، انجمن‌ها و تشکل‌های مرتبط با ساختمان سازی تشکیل شد تا خلاها و کاستی‌ها را ببیند و راه حل آن را به مراجع ذی‌ربط ارائه دهد.

این مشکلات و کاستی‌ها، حوزه‌های مختلفی را در بر می‌گیرد و بررسی آن جز در کار گروه‌های تخصصی و ویژه امکان پذیر نیست.

اگرچه صحبت در مورد چیزی که هنوز وجود خارجی ندارد کمی سخت است، اما جای خالی این کارگروه‌ها به گفته سعیدی‌کیا، وزیر اسبق مسکن و شهرسازی که در اولین نشست مشترک با اعضای اتاق فکر طرح موضوع کرده بود نیز احساس می‌شده است. چنان‌که برای اولین بار وی پیشنهاد تشکیل کمیته‌های فرعی را عنوان کرد.

;اتاق فکر به نظارت درست و با برنامه نیاز دارد

عبدالله مکاری فرجی، نایب رییس اول اتحادیه مشاوران املاک تهران و عضو اتاق فکر صنعت ساختمان، در این خصوص می گوید: اتاق فکر صنعت ساختمان به نظارت درست و با برنامه نیاز دارد و طی این فرایند نظرات و ایده‌های اعضا در کمیته هایی که به همین منظور تشکیل می‌شود به شور گذاشته شده و در نهایت به‌عنوان خروجی اتاق فکر در اختیار مسئولان و دست اندرکاران امر قرار می‌گیرد.

وی اضافه می‌کند: شخصا در اتحادیه املاک، اتاق فکر راه‌اندازی کردم و بازرسان متعدد در کمیته‌های مختلف ایرادات کار را مشخص و گزارش می‌کنند و بدین شکل، با هم‌اندیشی آنان، نظارت برای ما بسیار راحتتر انجام می‌شود.

او ادامه می‌دهد: این اقدام یک روش امتحان شده است. کما اینکه رییس جمهور نیز در کنار معاونت‌های مختلف، دارای مشاوران متعددی است تا بهترین تصمیم را در حوزه‌های مختلف اتخاذ کند.

وی با مثبت ارزیابی کردن حرکت اتاق فکر صنعت ساختمان تاکنون می‌افزاید: کارگروه‌ها نباید تنها بر آینده نزدیک متمرکز شوند، بلکه نسبت به مسائل آتی نیز باید دوراندیشی داشته باشند.

اعضای اتاق فکر توانمند ظاهر شوند

علی تدین، دیگرعضو اتاق فکر و مدیرعامل اتحادیه شرکت‌های تعاونی مسکن فرهنگیان، نیز در خصوص لزوم تشکیل کارگروه‌های فرعی اتاق فکر معتقد است: با توجه به راه‌اندازی اتاق فکر بصورت مجازی، کسانی که دارای طرح یا نظری هستند می‌توانند بر روی سایت نظرات خود را ارسال کنند. در نتیجه نیازی به حضور فیزیکی آنان نیست.

رییس کمیسیون تخصصی مسکن مهندسی اتاق تعاون کشور ادامه می‌دهد: با این حال اعضای اتاق فکر باید از دید کارشناسی در مباحث مختلف ساختمان یا حداقل در رشته تخصصی خود کاملا توانمند ظاهر شوند و زاویه دیدشان را به‌روز کنند.

;او می‌گوید: کسی که مسئول کارگروه‌ و یا شاخه‌ای در اتاق فکر می‌شود، باید از پتانسیل فکری افراد توانمند استفاده کند تا با هم‌افزایی این اندیشه‌ها ایده‌های جدیدی برای هدایت و پویایی سازمان‌ها ارائه دهند. فایده کارگروه‌ها این است که تشخیص مشکلات سرعت مطلوبی پیدا می‌کند و برای مشکلات مختلف راهکار و ایده‌های جدیدی ارائه می‌شود.

رییس اجرایی هیئت تسویه تعاونی های مهر ایران اضافه کرد: با توجه به اطلاعات بنده، در اساسنامه اتاق فکر کمیته‌هایی تعریف شده است،. دست کم در شاخه های مالی، اداری و فنی که خود زیرمجموعه‌های دیگری نیز دارد. البته اعضای اتاق که هر کدام نماینده بخشی و شرکتی هستند می توانند از همفکری اعضای خود نیز استفاده کنند.

لزوم صددرصدی تشکیل کمیته‌های فرعی اتاق فکر

علی جعفری آرین، مشاور هیئت مدیره جامعه صنفی مهندسان معماری داخلی تهران و عضو اتاق فکر، نیز ضمن تاکید بر لزوم صددرصدی تشکیل کمیته‌های فرعی اتاق فکر، اشاره می‌کند: لازم است در ابتدا مراحل تصویب اساسنامه اتاق فکر صنعت ساختمان در کمیسیون ماده ۱۰ به‌طور کامل صورت پذیرد. سپس در جلسه‌ای جداگانه، بر اساس اهداف مصوب کارگروه‌های مورد نیاز تعیین شود.

وی در ادامه می‌گوید: ممکن است کمیسیون ماده ۱۰ خیلی از موارد را تغییر دهد و یا برخی موضوعات با اهداف اصلی اتاق فکر هماهنگ نباشد. نمی‌توان پیش بینی کرد که بر اساس کدام سیاست تصمیم‌گیری خواهد شد.

;

;

;

;

کمیته‌های تخصصی؛ بازوهای اجرایی اتاق فکر

مهرداد کرمی، عضو کارگروه ساماندهی و توسعه صنعت جوش کشور، در خصوص ضرورت تقویت بازوهای اجرایی اتاق فکر به خبرنگار ما می‌گوید: باید بپذیریم صنعت ساختمان در حال خروج از شیوه سنتی و تک محوری است و به سوی تخصصی شدن شاخه های مختلف در حرکت است که این امر باید سرلوحه برنامه های اتاق فکر قرار گیرد. داشتن تخصص‌های مختلف، جمع‌آوری اطلاعات جامع وکافی از عملکرد و مشکلات و به‌روز رسانی این تخصص‌ها نیاز به داشتن کمیته‌های مربوطه را از پیش نمایان می‌کند.

سرپرست کمیته ساختمان انجمن صنفی کار فرمایی شرکتهای بازرسی فنی و آزمایشهای غیر مخرب ایران می‌کند: در حال حاضر در اتاق فکر، کارشناسان مجرب در شاخه های مختلف صنعت ساختمان حضور دارند که بهتر است این افراد در قالب کمیته های تخصصی فعالیت داشته باشند.

این عضو اتاق فکر ساختمان ادامه می‌دهد: بهتر این است که این کمیته ها در نقاط مختلف کشور زیر مجموعه هایی ایجاد کنند تا اطلاعات جامع تری را از رشته و تخصص خود جمع آوری نمایند.

وی معتقد است: کمیته ایده‌ها و تفکرات نو و به‌روز شده، کمیته جمع آوری و ارزیابی اطلاعات، کمیته پیگیری برنامه‌ها و دستور العمل‌ها و کمیته مطابقت و هم‌ارزی از جمله کمیته‌هایی هستند که در اتاق فکر جای خالی آن‌ها احساس می‌شود.

وی اضافه می‌کند: در این مدتی که اتاق فکر تشکیل شده تهیه اساسنامه، تهیه برنامه راهبردی، ارتباط با مسئولین در جهت اجرایی شدن تصمیمات، تشکیل کمیته های تخصصی و کمیته های فرعی و…. از جمله نیازهای اتاق فکر است که در حال اجرای آن هستیم.

مطالب پیشنهادی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Back to top button