در نشست بررسی برنامههای تولید و عرضه مسکن در کره جنوبی مطرح شد
شناسایی نیازهای مخاطبان، نخستین گام برنامهریزی برای تأمین مسکن
در نشست پنجم از سلسله نشستهای «ارائه تجارب بازآفرینی شهری کره جنوبی» با موضوع برنامههای تولید و عرضه مسکن ملکی و استیجاری، بر اهمیت شناسایی مخاطبان و نیازهای آنها بهعنوان نخستین گام در برنامهریزی برای تأمین مسکن تأکید شد.
این نشست با حضور کارشناسان داخلی و خارجی در محل شرکت بازآفرینی شهری ایران برگزار شد. اینسول پارک، استاد دانشگاه میونگجی و رئیس شورای سیاستگذاری معماری ریاستجمهوری کره جنوبی، و اینیونگ سونگ، دبیر گروه تحقیقاتی فرهنگ مسکن در موسسه تحقیقاتی معماری و شهر کره جنوبی، از سخنرانان این نشست بودند.
تجارب مسکن کره جنوبی؛ الگویی برای سیاستگذاری
اینیونگ سونگ در ارائهای جامع، به معرفی پروژههای مسکن عمومی و استیجاری در کره جنوبی پرداخت و توضیح داد: “برای گروههای مختلف جامعه از جمله دانشجویان، زوجهای جوان و اقشار کمدرآمد، دولت و شرکت دولتی LH اقدام به ساخت مسکن متناسب با نیازهای آنها کردهاند.” او افزود: متقاضیان میتوانند این خانهها را برای دورههای بلندمدت ۲۰، ۳۰ یا حتی ۵۰ سال اجاره کنند.
سید مسلم سیدالحسینی، عضو هیئتمدیره شرکت بازآفرینی شهری ایران، نیز در این نشست به چالشهای مشترک تأمین مسکن در کشورهای مختلف اشاره کرد و گفت: “در تجربه کره جنوبی چند ویژگی کلیدی وجود دارد که میتواند الهامبخش سیاستگذاری در ایران باشد؛ از جمله عزم ملی در تأمین مسکن، مشارکت فعال شهروندان، توجه به مسکن استیجاری و تمرکز بر تنوعبخشی در تأمین نیازهای اقشار مختلف.”
او مسکن استیجاری را یکی از شاخصهای توسعهیافتگی جوامع دانست و تصریح کرد: “برنامهریزی برای تولید مسکن، نیازمند همکاری همهجانبه دستگاههای ملی و محلی و ایجاد نظامی یکپارچه برای مدیریت تولید مسکن استیجاری است.”
نقش مشارکت در تأمین مسکن
افشین کلانتری، سرپرست دفتر برنامه اسکان بشر ملل متحد در تهران، با تأکید بر ضرورت استفاده از ابزارهای مشارکتی در تأمین مسکن گفت: “دولتها در سراسر جهان باید با استفاده از روشهای نوآورانه و مشارکتی، برنامهای جامع و منسجم برای تأمین مسکن طراحی کنند.”
صادق فیاضی، پژوهشگر حوزه مسکن، نیز به تحلیل وضعیت مسکن استیجاری در ایران پرداخت و پیشنهادهایی برای ارتقای این بخش ارائه داد.
این نشست با حضور نمایندگانی از سفارت کره جنوبی و شرکتهای فعال در حوزه مسکن، از جمله جیمان کیم، مدیر دفتر نگهداری داراییهای اجارهای شرکت LH، و کی بوم پارک، رایزن سفارت کره جنوبی در تهران، همراه بود.
همکاریهای بینالمللی؛ راهی برای توسعه پایدار
این سلسله نشستها با همکاری شرکت بازآفرینی شهری ایران و دفتر برنامه اسکان بشر ملل متحد در تهران برگزار میشود و هدف آن بهرهگیری از تجارب بینالمللی برای تدوین برنامههایی جامع و کارآمد در حوزه تأمین مسکن است.
پایدارترین رویکرد در توسعه شهری، تأمین مسکن با هدف ارتقای کیفیت سکونت و رفع ناپایداریهاست؛ رویکردی که میتواند چراغ راه سیاستگذاران و مدیران حوزه مسکن در ایران باشد.