بازبینی ضوابط شهرسازی برای افراد کمتوان حرکتی
وزیر راه و شهرسازی در پیامی به مناسبت روز جهانی کمتوانان، بر ضرورت تهیه و بازبینی ضوابط و مقررات شهرسازی و معماری ویژه افراد کمتوان حرکتی تأکید کرد.
فرزانه صادق، وزیر راه و شهرسازی در این پیام گفت: «یکی از مهمترین مصادیق عدالت شهری، ایجاد فرصتهای برابر و عادلانه برای تمامی اقشار جامعه بهمنظور حضور در فضاهای شهری و تسهیل حرکت و جابهجایی مستقل در سطح شهر است. این امر باید دسترسی عادلانه به ساختمانها و تجهیزات شهری را نیز در بر گیرد.»
وی افزود: «جامعه کمتوانان جسمی و حرکتی علیرغم داشتن تواناییهای بسیار، به دلیل عدم همخوانی محیط شهری با ویژگیهای آنان، با مشکلات دسترسی به امکانات شهری روبهرو هستند و جامعه از توانمندیهای بالقوه آنان بیبهره میماند.»
وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: «سازگار کردن محیط شهر با نیازهای افراد دارای معلولیت، در واقع به معنای بازگشت آنان به اجتماع و زندگی فعال است. به همین دلیل یکی از اهداف اصلی وزارت راه و شهرسازی و شورایعالی شهرسازی و معماری ایران، سیاستگذاری و تدوین ضوابط مناسب برای ایجاد فضاهای شهری قابل دسترس و پایدار برای تمامی اقشار، از جمله کمتوانان جسمی و حرکتی است.»
صادق همچنین به اقدامات انجامشده در این زمینه اشاره کرد و افزود: «تهیه و بازبینی ضوابط شهرسازی و معماری برای افراد کمتوان حرکتی در سالهای ۱۳۶۸، ۱۳۷۸ و ۱۳۹۸ از اقدامات مهم شورایعالی شهرسازی و معماری بوده است. همچنین، کنترل و پیگیری رعایت این ضوابط در طرحهای توسعه و عمران، مسکن حمایتی، و مناسبسازی پایانههای حملونقل عمومی از جمله دیگر اقدامات انجامشده است.»
وی در پایان گفت: «روز جهانی کمتوانان فرصتی است تا آگاهی عمومی نسبت به نیازهای خاص افراد دارای معلولیت افزایش یابد و زمینهساز ایجاد محیطهای شهری فراگیر و دسترسپذیر برای همه شهروندان شود. امیدوارم با توجه جدی به طراحی شهرهای فراگیر و عدالتمحور، شهری ایمن و با کیفیت برای تمامی شهروندان ایجاد کنیم.»