مسکن و ساختمان
پرطرفدار
سمانه محرمی نمین، نایب رییس دوم اتحادیه مشاوران املاک تهران

رونق بدون جهش قیمتی؛ آینده بازار مسکن در زمستان چگونه است؟

درحالی‌که نوسانات افزایشی قیمت ارز و طلا بخشی از سرمایه‌ها را از بازار مسکن دور کرده، سمانه محرمی نمین، نایب رییس دوم اتحادیه مشاوران املاک تهران، معتقد است اگر اتفاق خاصی رخ ندهد، بازار مسکن در ماه‌های دی و بهمن امسال با افزایش معاملات اما بدون هیجان قیمتی همراه خواهد شد؛ موضوعی که می‌تواند بخشی از بلاتکلیفی این بازار را پایان دهد.

سرمایه‌ها چرا از مسکن فاصله گرفته‌اند؟

سمانه محرمی نمین با اشاره به شرایط فعلی بازارها اظهار کرد: یکی از دلایل آشفتگی بازار طلا و ارز، بلاتکلیفی بازار مسکن است. اگر بازار مسکن می‌توانست از رکود خارج شود و نقش واقعی خود را ایفا کند، قطعا بخشی از سرمایه‌ها را جذب می‌کرد، اما درحال حاضر این بازار از وضعیت نرمال خارج شده است.

وی افزود: همین شرایط باعث شده سرمایه‌ها به سمت بازار ارز و طلا حرکت کند، درحالی‌که مسکن می‌تواند فشار تقاضا را جذب کند و مانع التهاب سایر بازارها شود.

رونق غیرتورمی؛ مطالبه فعالان بازار ملک

نایب رییس دوم اتحادیه مشاوران املاک تهران تاکید کرد: منظور از رونق بازار مسکن، ورود سوداگری یا جهش قیمت نیست، بلکه رونق غیرتورمی است؛ رونقی که باعث گردش مالی در بخش‌های مختلف اقتصاد می‌شود.

به گفته محرمی نمین، بخش مسکن و ساختمان با ۳۲۰ رسته صنفی در ارتباط مستقیم است؛ از صنایع و کارخانجات تولید مصالح ساختمانی گرفته تا خدمات مهندسی و جامعه بزرگ کارگران. بنابراین هرگونه تحرک منطقی در این بخش، اثر گسترده‌ای بر اقتصاد خواهد داشت.

چرا متقاضیان خرید، مستاجر مانده‌اند؟

این کارشناس بازار مسکن با اشاره به رفتار متقاضیان گفت: به دلیل نوسانات افزایشی قیمت ارز و طلا، برخی متقاضیان بالقوه مسکن ترجیح می‌دهند همچنان مستاجر بمانند اما سرمایه خود را وارد بازار طلا و ارز کنند؛ این درحالی‌که ریسک این بازارها بالا است و مسکن همچنان یک دارایی امن محسوب می‌شود.

رکود تورمی؛ نه خریدار هست، نه فروشنده

محرمی نمین با بیان اینکه بازار املاک در شرایط رکود تورمی قرار دارد، توضیح داد: درحال حاضر خریدار چندانی در بازار وجود ندارد، اما قیمت‌ها همچنان بالا می‌رود. در سال‌های گذشته معمولا مردم از دی و بهمن برای خرید خانه اقدام می‌کردند تا عید را در خانه خودشان باشند، اما نبود قدرت خرید این الگو را تغییر داده و بازار را وارد دوره انتظار کرده است.

وی افزود: وقتی قیمت نهاده‌های ساختمانی افزایش یافته، عوارض شهرداری بالا رفته و دستمزد کارگران بیشتر شده، نمی‌توان انتظار کاهش قیمت مسکن را داشت. حتی در شرایط رکودی، فروشندگان حاضر نیستند به هر قیمتی ملک خود را بفروشند؛ زیرا آینده بازار برایشان قابل پیش‌بینی نیست.

قوانین جدید و سردرگمی بازار مسکن

نایب رییس دوم اتحادیه مشاوران املاک تهران با اشاره به سیاست‌ها و قوانین نوظهور گفت: برخی تصمیمات و مقررات جدید باعث سردرگمی بازار ملک شده است. نتیجه این وضعیت آن است که نه خریدار با اطمینان وارد بازار می‌شود و نه فروشنده تمایل قطعی به عرضه دارد.

به گفته وی، در ادوار گذشته یا با افزایش تقاضا مواجه بودیم یا عرضه بالا می‌رفت، اما اکنون نه خریدار فعال داریم و نه فروشنده جدی؛ با این حال در همین رکود هم شاهد افزایش قیمت در برخی فایل‌ها هستیم.

نقش منفی آگهی‌های اینترنتی در قیمت‌سازی

محرمی نمین یکی دیگر از عوامل موثر در نوسانات قیمتی را آگهی‌های آنلاین دانست و اظهار کرد: پلتفرم‌های اینترنتی به‌صورت منفی بازار ملک را کارگردانی می‌کنند. در بسیاری از آگهی‌ها، قیمت‌ها چندین بار افزایش می‌یابد و رکوردشکنی می‌کند.

وی افزود: این وضعیت باعث شده نقش مشاوران املاکی که قیمت‌های منصفانه و کارشناسی ارائه می‌دهند، کمرنگ شود. متاسفانه درحال حاضر نظارت موثری بر قیمت‌گذاری آگهی‌های اینترنتی وجود ندارد.

پیش‌بینی بازار مسکن در دی و بهمن

این کارشناس بازار مسکن در پایان خاطرنشان کرد: اگر اتفاق خاصی در اقتصاد رخ ندهد، بازار مسکن در ماه‌های دی و بهمن با رونق معاملات بدون هیجان قیمتی همراه خواهد شد؛ موضوعی که می‌تواند بخشی از سرمایه‌های سرگردان را دوباره به سمت این بازار بازگرداند.

مطالب پیشنهادی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا