مسکن و ساختمان

اجاره خانه در تیرماه چقدر افزایش یافت؟

مرکز آمار ایران روز گذشته شاخص قیمت مصرف‌کننده خانوارهای کشور را منتشر کرد. بر این اساس در تیر ماه ۱۴۰۲ ، تورم نقطه به نقطه خانوارهای کشور، ۳۹,۴ درصد بوده است؛ یعنی خانوارهای کشور به طور میانگین، ۳۹.۴ درصد بیشتر از تیر ماه ۱۴۰۱، برای خرید یک «مجموعه کالاها و خدمات یکسان» هزینه کرده‌اند. تورم نقطه به نقطه تیر ماه ۱۴۰۲ در مقایسه با ماه قبل، ۳,۲ واحد درصد کاهش یافته است.

نرخ تورم سالانه کشور در تیرماه ۱۴۰۲، برابر ۴۷,۵ درصد است که دامنه تغییرات آن برای دهک‌های مختلف هزینه‌ای از ۴۷.۱ درصد برای دهک­‌های نهم و دهم تا ۵۰.۲ درصد برای دهک اول است. بر این اساس فاصله تورمی دهک‌ها در این ماه به ۳.۱ واحد درصد رسید که نسبت به ماه قبل (۵.۲ واحد درصد) ۲.۱ واحد درصد کاهش داشته است. حالا باید دید تورم بازار مسکن و اجاره چه تغییراتی را پشت سر گذاشته‌اند؟

تورم مسکن در تیرماه۱۴۰۲

تورم ماهانه مسکن در  گزارش مرکز آمار از تورم ۲,۴ درصد اعلام شده است. همچنین این شاخص در مقیاس نقطه به نقطه به ۳۸ درصد رسیده و نرخ سالانه آن نیز ۳۶ درصد ثبت شده است.

تورم اجاره در تیرماه ۱۴۰۲

تورم بازار اجاره نسبت به ماه گذشته رشدی برابر با بازار مسکن یعنی ۲,۴ درصد را تجربه کرده و تورم نقطه به نقطه این بازار نیز ۳۷.۹ درصد اعلام شده است. تورم این بازار همچنین در مقایسه با ماه مشابه سال گذشته ۳۵.۸ درصد افزایش داشته است.

بازار مسکن و اجاره ماه گذشته یعنی تیرماه ۱۴۰۱ را در حالت رکودی به سر برده است. مشاوران املاک معتقدند دیگر خواهان آنچنانی برای فایل‌های مسکن باقی نمانده‌اند و از سوی دیگر نیز برخی خبرگزاری‌ها خبر از کاهش ۱۵ تا ۲۰ درصدی قیمت‌ها در بازار مسکن منتشر کردند.

حالا اما گزارش ماهانه مرکز آمار از تورم نشان می‌دهد قیمت مسکن مطابق با ماه‌های گذشته روندی رو به جلو را پشت سر گذاشته است.

مشاهدات میدانی حاکی از آن است که در مقیاس سالانه نیز افزایش قیمتی که مردم احساس کرده‌اند بیش از آمار اعلامی باشد. همان‌گونه که در گزارش‌های پیشین تجارت‌نیوز نیز به آن پرداخته شد برخی افراد در تمدید قراردادهای خود حتی افزایشی بیشتر از ۱۰۰ درصد را پشت سر گذاشته‌اند.

البته این در حالی است که دولت از سال گذشته آمارهای انتشار آمارهای مربوط به بازار مسکن را به طور کامل متوقف و ارزیابی این مورد و تصمیم‌گیری مردم را با مشکل مواجه کرده است.

ایمان زنگنه، استاد اقتصاد پیش از این درباره علت تفاوت برداشت و ادراک جامعه از آمار مراجع رسمی در خصوص تورم به انتخاب گفته بود: ما اکنون با مسئله‌ای در برداشت و ادراک از نرخ تورم توسط جامعه مواجهیم. به دلیل اینکه در چند سال اخیر نرخ‌های تورم وارد کانال‌های بالاتری شده و بعضا گروه‌های کالایی، نرخ‌های بالای ۷۰ درصد را تجربه کرده اند، پس می‌توانید بگویید تجربه افراد نسبت به افزایش قیمت‌ها یکسان نیست.

او در این مورد ادامه داده بود: اگر بخواهیم دسته بندی کنیم گروه‌های جمعیتی و درآمدی و اقلیمی متفاوتی وجود دارند که ادراک افراد را از شاخص تورم متفاوت می‌کند. اگر شما مستاجر هم باشید و مسئله افزایش قمیت خانه را نیز تجربه کنید، مسلما نگاه شما به تورم متفاوت خواهد بود و لنگر تعیین نرخ تورم به سمت افزایش می‌رود و این اتفاق را نمی‌توان کتمان کرد.

مطالب پیشنهادی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا