مسکن و ساختمان

تحویل خانه‌های نیمه‌تمام به ۴ دهک پایین!

دولت در ابتکاری جدید تصمیم گرفته است برای کاهش هزینه ساخت واحدهای نهضت ملی مسکن برای اقشار کم‌برخوردار جامعه، برخی از این واحدها را در مرحله «اتمام سفت‌‌‌کاری و بدون انجام نازک‌‌‌کاری کامل» تحویل بدهد؛ به این ترتیب هزینه ساخت تا متری ۱۰ میلیون تومان کاهش پیدا می‌کند. اما آیا این ایده دولت صرفا برای تسریع در خانه‌دار کردن اقشار کم‌برخوردار است یا سبک کردن بار تعهد دولت در جهت ساخت واحدهای نهضت ملی مسکن؟

 قیمت ساخت واحدهای مسکونی مسئله‌ای است که دولت در تمام طرح‌های مربوط به مسکن حمایتی نگاهی واقع‌بینانه به آن نداشته است. این مسئله در برخی موارد باعث شده است که متقاضیان، انتظار هزینه‌ای که در اواسط اجرای پروژه به آنها اعلام می‌شود نداشته باشند و در نهایت انصراف بدهند.

پروژه نهضت ملی مسکن نیز از این قاعده مستثنی نیست. قیمت اعلام شده از سوی دولت از همان ابتدا رقمی نبود که انبوه‌سازان آن را قبول کنند. از نظر سازندگان رقم پیشنهادی دولت غیرمنطقی بود و قابلیت اجرا شدن نداشت.

هزینه ساخت زیر حد استاندارد

دولت اکنون نیز ساخت هر متر مسکن ملی را هشت تا هشت میلیون و ۵۰۰ هزار تومان در نظر گرفته است و با مشاعات و محوطه‌سازی آن را به ۱۰ میلیون تومان می‌رساند که بر اساس گفته فعالان بازار مسکن در  تهران حداقل هزینه ساخت یک متر مسکن بدون در نظر گرفتن هزینه قیمت زمین به متری ۱۵ میلیون تومان می‌رسد!

از سوی دیگر انجمن مهندسان مشاور معمار و شهرساز امسال متوسط هزینه ساخت هر متر مربع مسکن را ۱۷ میلیون تومان اعلام کرده است. همچنین شهرداری تهران نیز هزینه ساخت واحدهای مسکونی در طرح‌‌‌های مشارکتی خود را بدون احتساب قیمت زمین متری ۲۵ میلیون تومان اعلام کرده است.

اگرچه حالا مدتی است به نظر می‌رسد دولت بالاخره شکست خود را در زمینه ساخت واحدهای مسکن ملی قبول کرده است و گفت‌وگو با انبوه‌سازان و خبرهای جدیدی که از وزارت راه و شهرسازی به گوش می‌رسد گواهی بر این امر است.

ساخت خانه‌های مسکن ملی با متری ۱۰ میلیون تومان

ایده جدید دولت برای خانه‌دار کردن چهار قشر کم‌برخوردار جامعه ساخت خانه‌هایی است که هر متر آن با ۱۰ میلیون تومان ساخته می‌شود. این طرح هم‌اکنون در شهرهای جدید کلید خورده است.

در بخشی از پروژه نهضت ملی مسکن ساخت خانه‌‌‌های دولتی‌ساز به صورت «اتمام سفت‌‌‌کاری بدون انجام نازک‌‌‌کاری کامل» در حومه کلان‌شهرها انجام می‌شود.

علیرضا جعفری، معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرکل شرکت عمران شهرهای جدید در گفت‌وگو با دنیای‌ اقتصاد در این باره اعلام کرد: دولت نیز به این افزایش‌‌‌های هزینه‌‌‌ ساخت از ناحیه تورم ساختمانی و رشد محسوس قیمت مصالح و تجهیزات و سایر آیتم‌‌‌های هزینه‌‌‌بر در خانه‌‌‌سازی دولتی واقف است. از سوی دیگر، با این محدودیت مواجه است که باید خانه‌‌‌ها با کمترین قیمت در اختیار متقاضیان قرار بگیرد.

جعفری با اشاره به اینکه بسیاری از متقاضیان واجد شرایط در دهک‌‌‌های یک تا چهار درآمدی قرار دارند و به لحاظ سطح استطاعت‌‌‌پذیری توانایی مالی کافی برای خانه‌‌‌دار شدن حتی در قالب طرح‌‌‌های حمایتی ندارند از طراحی مدل جدیدی برای کاهش قیمت تمام‌شده واحدهایی که در شهرهای جدید احداث خواهند شد خبر داد.

سنگ‌اندازی دولت بر سر راه متقاضیان مسکن ملی

دهک‌های یک تا چهار جامعه با بروز آشفتگی در وضعیت اقتصادی کشور طی سال‌های اخیر هر روز در شرایط سخت‌تری قرار گرفته و در نتیجه خرید خانه‌ای حداقلی اکنون برای آنها تبدیل به رویای دوری شده است. اکنون نیز دولت به جای ساخت واحدهای مسکونی با حداقل هزینه و با کیفیتی قابل قبول مدام در حال تدوین طرح‌هایی است تا هر چقدر اندک بتواند بار ساخت مسکن ملی را از دوش خود کم کند و آن را بر دوش خود مردم بیندازد. از سوی دیگر در برخی دیگر از ایده‌های مربوط به این بخش نیز تعدادی از متقاضیان مشمول طرح‌های تشویقی دولت قرار نمی‌گیرند!

تجارت نیوز

مطالب پیشنهادی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا