مسکن و ساختمان
امیر کیوان صالحی،سازنده در پنل بررسی نقش سازندگان در افزایش تاب‌آوری لرزه‌ای تهران:

استاندارد ۲۰۰۸ مناسب تخمین تاب‌آوری در برابر زلزله نیست

امیر کیوان صالحی، مهندس سازه و سازنده برجسته با بیش از۳۶ پروژه در منطقه ۱تا ۳  در روز دوم چهاردهمین گردهمایی سازندگان و طراحان پنل بررسی نقش سازندگان در افزایش تاب اوری لرزه ای شهر تهران و چرایی اهمیت بالای آن را اجراکرد. او گفت:  تاب آوری ساختمان ها به معنی افزایش سطوح هماهنگی و بازیابی خرابی هاست. زلزله های ۶ تا ۸ درجه در ایران محتمل است  و تخریب در اثر  زلزله الگوریتمی است زلزله ۷ ریشتری  قدرت تخریب ۱۰۰۰ برابر ۶ ریشتری دارد.

این سازنده افزود: درسازمان نوسازی فقط وضعیت بافت فرسوده در زلزله فقط مهم است ؛ اما زلزله در بافت غیرفرسوده چه خواهد کرد؟ 

تدوین سیاست های تشویقی اجرای طرح های مقاوم سازی میان مدت کوتاه مدت و بلندمرتبه راه گذشتن از بحرانی است که با زلزله حادث خواهد شد. تاب آوری در حوزه سیویل است نه فقط ساختمان ، تولید نرم افزار تصمیم گیری مدیران برای شناخت جاهایی که تخریب می‌شود مهم است مثلا فرض کنید در یک زلزله در تهران بخش‌هایی تخریب و بخش هایی تخریب نشوند مدیران باید بپرسند : چطور است پل ستارخان نریخت اما پل  پارک وی ریخت، گسیل کردن نیروها به نقاط تخریب شده چگونه باشد همه در این نرم‌افزار دیده شده است. در دنیا براساس پرفورمنس بیس دیزاین مهندسی سازه صورت می‌گیرد .که مهندس باید  تک تک اعضای ستون را بشناسد تا بداند کدام تیر در کدام طبقه رفتار تخریبی از خودش نشان می‌دهد. در حالی که دستور العمل ۲۸۰۰ که در ایران استفاده می‌شود و مناسب نیست ممکن است ساختمان نریزد اما قابل استفاده نخواهد بود.

مطالب پیشنهادی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا