آغاز ارزیابی ۱۱ هزار ساختمان ناایمن در تهران
رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی اعلام کرد که تاکنون ارزیابی ۵ هزار ساختمان ناایمن در تهران به اتمام رسیده و کار اجرایی برای ارزیابی ۱۱ هزار ساختمان دیگر آغاز شده است.
مهدی حیدری در جمع خبرنگاران با اشاره به اثرات منفی برداشت بیرویه آبهای زیرزمینی که منجر به فرونشست زمین در شهرهای مختلف شده است، گفت: «در شرایط فعلی امکان توقف ساختوساز وجود ندارد، بنابراین ضوابطی طراحی کردهایم که با وجود تراکم زمین، بتوانیم ساختوسازهای مقاوم را ادامه دهیم.»
وی همچنین به وضعیت فرونشست زمین در استان اصفهان اشاره کرد و گفت: «اصفهان بیشترین میزان فرونشست را دارد و در این راستا اقداماتی برای شناسایی مناطق پرخطر انجام شده است. اما با وجود نیاز به ۶۰ میلیارد تومان بودجه، هنوز هیچ اعتباری برای اجرای این طرحها تخصیص داده نشده است.»
حیدری با بیان اینکه همه دستگاههای مربوطه باید در اجرای این ضوابط همکاری کنند، افزود: «بودجه مورد نیاز باید توسط سازمان برنامه و بودجه و سازمان مدیریت بحران تأمین شود. با این حال، تاکنون اقدام قابل توجهی در این زمینه صورت نگرفته است. در بحث گسلهای زمین نیز وزارت راه و شهرسازی با اعتبارات خود اقدام به شناسایی پهنههای گسل کرده است.»
وی در ادامه درباره بودجهبندی سالانه نیز گفت: «امیدواریم در فصل بودجهنویسی، ردیفهای مالی مشخصی برای کاهش اثرات فرونشست زمین در نظر گرفته شود. دو هفته پیش نیز وزیر راه و شهرسازی در این خصوص اولین مکاتبه خود را انجام داد.»
در زمینه ساختمانهای ناایمن، حیدری خبر از اقدامات مشترک با شهرداری تهران و مدیریت بحران برای ارزیابی و مقاومسازی این ساختمانها داد. وی اعلام کرد که تاکنون ۵ بیمارستان ناایمن در تهران تحت این ارزیابیها اقدام به مقاومسازی کردهاند.