مسکن و ساختمان

بودجه اداره پايتخت 11.000.000.000.000 تومان

معاونين شهردار تهران ديروز درخواستي را به شوراي‌شهر آوردند كه محتواي آن، اخذ مجوز براي افزايش 3 هزار و 285 ميلياردتوماني بودجه امسال شهرداري را از اين نهاد نظارتي مطالبه مي‌كرد، اما نوع منابعي كه شهرداري بابت تامين درآمد متمم بودجه پيش‌بيني كرده بود، با مخالفت اعضاي شورا روبرو شد طوري كه در نهايت فقط نصف مبلغ درخواستي مورد موافقت قرار گرفت.

به اين ترتيب برخلاف نظر شهرداري، با مصوبه ديروز شوراي‌شهر تهران، سرجمع بودجه سال91 اداره پايتخت از 9 هزار و 100 ميليارد تومان مصوب ابتداي سال به 10 هزار و 960 ميليارد تومان رسيد تا شهرداري تهران اجازه پيدا كند براي ماه‌هاي باقيمانده از سال91، رقمي معادل هزار و 860 ميليارد تومان درآمد جديد براي خود ايجاد و در پروژه‌هاي عمراني هزينه كند.
آنچه در جلسه ديروز شورا، مخالفت اعضا با متمم 3هزار و 285 ميليارد توماني شهرداري را برانگيخت، اتكاي بودجه به درآمد حاصل از ساخت‌وساز از جمله عوارض تراكم بود.
شهرداري در نظر داشت در قالب اين متمم، مجوز فروش 500 ميليارد تومان عوارض مازاد تراكم – عوارض ازدياد طبقه- را از شورا اخذ كند اما به خاطر آنچه اعضاي شورا پيش‌خور كردن پروانه ساختماني در پايتخت و ادامه تراكم‌فروشي عنوان كردند، صدور اين مجوز راي نياورد.
با بودجه‌اي كه ديروز براي اداره پايتخت تصويب شد، شهرداري مجوز گرفت به ازاي هر نفر ساكن فعلي تهران، يك ميليون و 360 هزار تومان در شهر هزينه ‌كند.
لایحه متمم پیشنهادی شهرداری تهران برای افزایش 3 هزار و 200 میلیارد تومانی درآمدها در شش ماه دوم سال با مخالفت تمام عیار شورای شهر مواجه شد. اعضای شورای شهر تهران با وجود دفاع مدیران شهرداری از متمم ارائه شده برای جلوگیری از انحراف بودجه تنها به تصویب هزار و 800 میلیارد تومان از پیشنهاد شهرداری چراغ سبز نشان داد. به گزارش دنیای اقتصاد مدیریت شهری که افزایش هزینه‌هاي ناشی از تورم عمومی را بهانه‌ای برای افزایش چند میلیاردی درآمدهای خود قرار داده بود با تنظیم متمم 3 هزار و200 میلیارد تومانی که 500 میلیارد تومان از آن را به فروش تراکم اختصاص داده بود، تصمیم به رساندن رقم کل بودجه به 12 هزار و385 میلیارد تومان داشت.
اما شورای شهر تهران فقط با 10 درصد بخش نقدی و 30 درصد بخش غیرنقدی متمم پیشنهادی موافقت و با کاهش 400 میلیارد تومانی ردیف اختصاص یافته به فروش تراکم، رقم متمم را به هزار و 860 میلیارد تومان رساند. به این ترتیب رقم کل بودجه سال 91 شهرداری تهران 10 هزار و 960 میلیارد تومان تصویب شد. بودجه‌ای که به تعبیر برخی از اعضای شورای شهر از بودجه شهری همچون لندن نیز چند برابر بیشتر است و به تعبیر مدیران شهری کاملا علمی و پايین‌تر از افزایش هزینه‌ها است.
خادم: نباید اعتبار پروژه‌ها 10 برابر شود
رسول خادم، ريیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران به سیاست‌هاي کلی متمم بودجه در کمیسیون‌هاي شورای شهر اشاره کرد و گفت: اجرای پروژه جدیدی در متمم بودجه دیده نشده و تمرکز آن بر تکمیل پروژه‌های نیمه تمام قدیم است. علاوه بر این نباید هیچ‌کدام از پروژه‌‌ها از سقف اعتباری مصوب فراتر رود، زیرا در برخی از ردیف‌ها بودجه پروژه‌هایی که دو میلیارد تومان اعتبار برایش پیش‌بینی شده بود، در متمم پیشنهاد 20 میلیارد تومانی داشت.
خادم با اشاره به میزان تحقق درآمدهای بودجه 91 در شش ماه اول سال گفت: بخش درآمدهای نقدی یکسال 91، معادل 4 هزار و 900 میلیون تومان مصوب شد که براساس گزارش عملکرد 6 ماهه اول دو هزار و 600 میلیارد تومان آن تاکنون محقق شده است. بنابراین درآمدهای نقدی با تصویب متمم به مبلغ 5 هزار و 700 میلیارد تومان رسید.
او ادامه داد: درآمدهای غیرنقدی مصوب در بودجه 91 ، 4 هزار و 800 میلیارد تومان بود که در متمم پیشنهادی شهرداری درخواست افزایش 2 هزار و 850 میلیارد تومانی آن را داشت؛ اما شورای شهر تنها با هزار و 100 میلیارد تومان آن موافقت کرد که در نهایت بخش درآمدهای غیر نقدی نیز به 5 هزار و 200 میلیارد تومان افزایش یافت.
خدای نکرده درآمدها از محل تخلف نباشد؟
حمزه شکیب، ريیس کمیسیون توسعه و عمران شورا پس از توضیحات متمم بودجه با طرح یک سوال اولین انتقاد به نحوه درآمدزایی شهرداری را آغاز کرد و گفت: شهرداری باید توضیح دهد این درآمدها از کجا آمده است؟ چون این نگرانی وجود دارد که چنین درآمدهایی خارج از ضوابط طرح تفصیلی باشد. او اضافه کرد: براساس ردیف بودجه‌های ارائه شده به شورا اکثر درآمدها از محل مجتمع‌های مترو محقق شده است. این موضوع از لحاظ درآمدی منطق دارد، اما واقعا ما تغییر کاربری پراکنده در سطح شهر نداریم؟
چمران در توضیح صحبت‌هاي ريیس کمیسیون توسعه و عمران گفت: سوال آقای شکیب به این معنا است که محل درآمدها خدای نکرده از تخلف در اجرای طرح تفصیلی، عوارض کمیسیون ماده 100 یا جرایم ساختمان‌های بدون پارکینگ نباشد.
مدیریت شهری ما کیسه‌ای است!
حسن بیادی نایب ريیس شورای شهر تهران نیز از افزایش غیر معمول درآمدهای شهرداری در شش ماهه اول سال جاری انتقاد کرد و گفت: نمی‌دانیم از اینکه شهرداری درآمد دارد باید خوشحال باشیم یا نه؟ اما این افزایش غیر معمول نشان می‌دهد ما در زمینه مدیریت شهری برنامه‌ریزی نداریم و مدیریت‌مان کیسه‌ای است. بیادی با تشبیه مدیریت شهری زمان حال به مدیریت پادشاهان گذشته اظهار کرد: ما به گونه‌ای عمل می‌کنیم که قبلا پادشاهان عمل می‌کردند و کیسه‌های پول را بدون برنامه هزینه می‌کردند. ما باید در همه زمینه‌ها برنامه داشته باشیم نه اینکه هر وقت درآمدها بالا رفت هزینه‌ها را افزایش دهیم یا اینکه مشخص نباشد چرا درآمدهای ما افزایش پیدا می‌کند.
او این روش مدیریت را موجب ایجاد بدهکاری مدیریت شهری دوره بعد عنوان کرد و افزود: باید ابتدا بدهکاری پیمانکاران و طلبکاران شهرداری‌ها را پرداخت کنیم نه یک دفعه در مدیریت بعدی شهر با بدهکاری زیاد روبه‌رو شود.
پروانه‌‌هاي ساخت و ساز را پیش‌خور نکنیم
سخنگوی شورای شهر تهران نیز گرچه ثبت درآمدهای غیر نقدی را مهم عنوان کرد، اما آن را ثروت سال‌هاي آینده شهر دانست و گفت: نباید آن را طی یک دوره مدیریتی به پایان رساند.
خسرو دانشجو تصریح کرد: پیش از این سال مدیران شهرداری به دلیل آنکه درآمدهای غیرنقدی محقق نمی‌شد آن را محاسبه نمی‌کردند، اما حالا به عنوان یک درآمد شهری در نظر گرفته می‌شود. البته از منظر دیگر نیز می‌توان به این موضوع نگاه کرد و من به عنوان نماینده مردم شهر از اینکه در یک مقطع 6 ماهه مدیریت شهری افزایش 60 درصدی را برای بخش غیرنقدی به شورا پیشنهاد کرده نگران هستم، زیرا این ثروت‌ها برای اداره سالیان سال شهر است.
او افزود: مدیریت فعلی شهرداری به خوبی متوجه منابع غیرنقدی شهر شده است، اما باید این نکته را هم متوجه باشد که نباید پروانه‌های ساختی که باید طی 3 سال صادر شود را یک ساله پیش خور کنیم.
متمم را علمی تدوین کردیم!
با وجود انتقادهای پی در پی اعضای شورای شهر از غیرمعمول بودن نحوه درآمدزایی شهرداری در چند ماه گذشته، معاون برنامه‌ریزی و توسعه شهری شهرداری تهران در جایگاه دفاع از لایحه پیشنهادی متمم به شورا قرار گرفت. دفاعی که به نظر رسید انتقادهاي اعضای شورا را تندتر از پیش کرد.
معاون توسعه و برنامه‌ریزی شهرداری تهران در موضع دفاع از لایحه متمم گفت: در حالی که دولت تنها 20 درصد اعتبارات پروژه‌های عمرانی را داده، ما در شهرداری 80 درصد اعتبارات را تخصیص داده‌ایم، این در حالی است که هزینه‌های ما در بعضی حوزه‌ها 100 درصد افزایش داشته است.
مناف هاشمی در ادامه با بیان اینکه شهرداری تنها دستگاهی است که کاملا خودگردان است و هزینه‌های خود را به طور کامل خود تامین می‌کند، گفت: در هنگام بودجه نویسی برای سال 91 احتیاط‌هایی را در نظر گرفته‌ایم که با کمترین مشکل روبه‌رو شویم وگرنه کدام اقتصاددانی تورم این چنینی را پیش‌بینی می‌کرد.
او ادامه داد: برخی از پروژه‌های ما به دلیل تامین مصالح و تجهیزات دچار تورم 100 درصدی شده با این وجود در حالی که دولت تنها 20 درصد اعتبارات پروژه‌هایش را تخصیص داده است ما 80 درصد تخصیص اعتبار داشته‌ایم.
اعتراضات تند اعضا به معاون شهردار
پس از اتمام دفاع، شکیب در اعتراض به ادعای علمی بودن ردیف بودجه‌های درآمدی متمم گفت: همه ما می‌دانیم این درآمدها از کجا آمده و نباید ادعای علمی بودن ردیف بودجه‌ها را بکنیم چرا که ما متمم را فقط به لحاظ شکلی قبول داریم. مهدی چمران ريیس شورای شهر تهران دیگر منتقد جلسه روز گذشته اظهار کرد: هنوز به طور کامل بودجه ما برنامه‌ریزی شده نیست اما از گذشته وضعیت بهتری دارد.
او با اشاره به سخنان شکیب گفت: بیشتر مشکلاتی که کمیسیون عمران مطرح می‌کند حول محور شهرسازی است. او از شهرداران مناطق خواست در بافت‌های ناپایدار مجوزهای خلاف طرح تفصیلی ندهند و به طور مثال ساختمان 5 طبقه را مجوز 7 طبقه ندهند.
او تاکید کرد: کمیسیون ماده 5 مجوز ساخت و ساز زمینی را که تنها سه طبقه اجازه ساخت داشت به 5 طبقه صادر کرد، چون در بافت ناپایدار بود یک طبقه به آن اضافه شد و در نهایت به دلیل تجمیع دو زمین تراکمی 7 طبقه گرفت این تخلف آشکار است.
دانشجو سخنگوی شورا نیز با لحنی متفاوت از انتقادهای گذشته تصریح کرد: براساس کدام ردیف علمی به طور قارچ گونه در خیابان‌های باریک ساختمان‌های 7 طبقه پروانه ساخت می‌گیرند.
منبع خطا؛ شهرسازی
بیادی نایب ريیس شورای شهر تهران با تاکید بر اینکه انتقادات و داد و بیدادهایی که در شورا انجام می‌شود برای رسیدن به تفاهم است، گفت: نباید از این سخنان سوءتدبیر شود. اما این نکته هم قابل توجه است که نباید گمان کنیم به دلیل اینکه در این شرایط در حال انجام کار هستیم خیلی موفقیم در واقع ما در میان تنبل‌ها به مقام اول رسیده‌ایم.
بیادی اضافه کرد: متاسفانه هر نقد و بحثی که پیش می‌آید یک سرش به شهرسازی می‌رسد. در شهرسازی چند نقطه مهم وجود دارد که منبع خطا و فساد است اما هر چه تذکر می‌دهیم کسی گوش نمی‌کند.
او خواستار آن شد که در جلسات مهمی همچون متمم شهردار نیز حضور داشته باشد.
درآمد شهری تهران چندین برابر لندن!
در جلسه دیروز پروین احمدی‌نژاد عضو کمیسیون برنامه و بودجه شورا با بیان اینکه اگر شرایط اقتصادی سبب افزایش قیمت‌ها شده ما باید مشکل کمبود بودجه می‌داشتیم نه افزایش درآمدی خطاب به دفاعیات دبیر از شهرداری تهران گفت: آقای دبیر به صحرای کربلا می‌زنند در حالی که اگر ما مشکلی در این رابطه در شهر داشتیم نباید افزایش 30 درصدی را شاهد بودیم.
او اضافه کرد: درآمدهای شهر تهران چندین برابر شهر لندن با آن زیرساخت‌ها است.
این عضو شورای شهر تهران با بیان اینکه بخش اعظم درآمدهای شهرداری ناشی از فروش تراکم است، گفت: من گمان می‌کردم تنها در مناطق یک، 3 و 6 ساختمان‌های بلند ساخته می‌شود اما در کوچه پس کوچه‌هاي منطقه 7 نیز ساختمان‌های 7 و 9 طبقه و… ساخته می‌شود که در آینده شهر را با مشکلات بسیاری مواجه می‌کند.

;

;

مطالب پیشنهادی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا